Duurzame tuin: fijn voor u, de dieren én het milieu!

Uw tuin omvormen tot een duurzame tuin. Dat klinkt heel verantwoord en zal dus wel duur zijn. Gelukkig valt dat reuze mee, zeker als u al wat beplanting heeft. Waar het vooral om gaat, is dat u zoveel mogelijk tegels vervangt door groen. En daar krijgt u een boel voor terug!

zomertuinzicht met gazonrand, bloeiende vaste planten

Tuinen hebben een belangrijke rol in een dichtbevolkt land als het onze. Bij het terugdringen van wateroverlast, bijvoorbeeld. En om nuttige insecten zoals bijen en hommels te helpen. Een goed tuinontwerp kan zelfs een rol spelen in de strijd tegen de toenemende droogte. Daarbij is een duurzame tuin eigenlijk altijd een mooie én onderhoudsvriendelijke tuin. Alleen maar voordelen dus!

Tuin als buitenkamer
Steeds meer mensen gebruiken hun tuin als een heuse buitenkamer, een verlengstuk van hun woning. De inrichting ervan vertegenwoordigt daardoor vaak een aanzienlijke waarde. Wilt u zeker weten dat uw tuin én uw tuinspullen ook goed verzekerd zijn, bijvoorbeeld als ze schade oplopen door storm of als ze worden gestolen? Vul dan dit formulier in en wij zoeken het voor u uit.

Meer groen
Meer groen in de tuin zorgt voor een betere waterhuishouding. Door de wortels van planten, struiken en bomen zakt water dieper de bodem in. Daardoor hoeft u in droge periodes minder snel te sproeien. Hemelwater dat via het dak en de goten in de tuin komt, kunt u ook opvangen in een regenton en in droge perioden gebruiken.

Minder tegels
Meer groen betekent minder tegels of andere bestrating. Bij regen voeren die het water grotendeels af naar de straat. Bij zware regenval kan het riool die hoeveelheid water vaak niet aan, waardoor de putten overstromen. Daardoor komt er vuil rioolwater op straat, met alle gevolgen van dien.

...of waterdoorlatende bestrating
Wilt u toch dat tweede terras achter in de tuin of een wat breder tuinpad? Kies dan bij voorkeur voor waterdoorlatende tegels of klinkers. Of maak paadjes en terrassen van natuurlijke materialen zoals schelpen, schors of cacaodoppen.

Nuttige insecten
Plant en zaai ook voldoende bloeiende planten en bloemen in uw tuin. Dat is niet alleen mooi, maar ook duurzaam, omdat ze nuttige insecten zoals hommels, bijen en vlinders aantrekken. Die zijn belangrijk voor onze voedselvoorziening omdat ze veel gewassen bestuiven, zoals bijvoorbeeld fruitbomen en -struiken. Het aantal bijen en hommels neemt echter al jaren af. Door veel bloeiers in uw tuin te plaatsen, kunt u helpen het tij te keren.

Rommelige hoekjes
Zorg ook voor één of een paar rommelige hoekjes in de tuin. Kijk er niet naar om, laat afgevallen bladeren liggen en hark ze vooral niet aan. Veel dieren zijn dol op zulke plekjes. Dat komt omdat er vaak insecten, wormen en slakken zitten. Voor egels, merels en andere vogels ideale plekken om voedsel te vinden!

Zorgeloos genieten
Om zonder zorgen te kunnen blijven genieten van uw huis en uw tuin is het belangrijk dat wij op de hoogte zijn en blijven van veranderingen. Geef wijzigingen dus altijd door, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat u goed verzekerd blijft. Dat kan door middel van onderstaand formulier.
 

Stel ons gerust uw vraag