Wilt u in 2025 besparen op uw zorgverzekering?

Vraag u zich af of u te veel betaalt voor uw basiszorgverzekering? Dat zou zomaar kunnen! Miljoenen Nederlanders zijn namelijk te duur uit, blijkt uit recent onderzoek van de ACM en de NZa. Gelukkig kunnen wij u helpen dat in de toekomst te voorkomen.

Een stethoscoop en 4 puzzelstukje van zorg afbeeldingwn met een hart, tand, zuster en een kruis
Nieuws
Datum: 26-06-2024

Samen hebben we in 2023 ruim € 900 miljoen (!) te veel zorgpremie betaald. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) hebben berekend dat bijna 9 miljoen mensen vorig jaar gemiddeld € 103 hadden kunnen besparen door te kiezen voor een goedkoper, vergelijkbaar alternatief.

Waar komen die prijsverschillen vandaan?

Verzekeraars bieden veel verschillende basispolissen aan die nauwelijks van elkaar verschillen, maar toch een groot prijsverschil hebben. De premieverschillen tussen vergelijkbare polissen liepen volgens de onderzoekers op tot wel € 212 per jaar!

In 2023 waren er zestig basispolissen beschikbaar bij twintig zorgverzekeraars in Nederland. Dit maakt het voor u als consument moeilijk om de juiste keuze te maken. Bovendien wekken de duurdere polissen vaak de indruk dat ze meer voordelen bieden door namen als 'zekerheid', 'alles verzorgd' en 'ruim', terwijl de goedkopere polissen namen als 'bewust', 'select', 'zelfbewust', 'basis' en 'goed' hebben.

Looptijd zorgverzekering

Een zorgverzekering loopt altijd van 1 januari tot en met 31 december. Tussentijds overstappen kan dus niet. Heeft u vragen over dit bericht? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag